Prajitura cofeinizata

de ela in Prajituri, 16 Feb 2013 | 5968 vizualizari

 

imi plac prajiturile cu cafea si cu nuca...am descoperit asta de curand :)))...crema la prajitura este mai moale,dar este un deliciu....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 plic 1,8gr ness
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • CREMA:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 ml cafea naturala tare
  • 150 gr nuca
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 200 gr margarina moale
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata cu lapte (eu am avut mosi de ciocolata de la craciun)
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura esenta de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cofeinizata:

Pregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar pe aceasta nu o macinam complet ci o lasam bucati mai mari.

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam bine pana se intaresc.Adaugam galbenusurile.

Cernem faina si o amestecam cu nesul,praful de copt si zaharul vanilat si incorporam in compozitia de oua si amestecam usor de jos in sus.Punem si nuca macinata si amestecam usor in continuare.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul(facem testul cu scobitoarea).Scoatem din forma si lasam la racit.

Pregatim budinca:punem intr-o craticioara laptele(lasam cateva linguri pe care le amestecam cu praful si zaharul pe care le punem in lapte cand incepe sa fiarba).

Luam de pe foc si adaugam margarina moale si amestecam pana se topeste.Adaugam esenta de cafea si punem treptat cafeaua,amestecand usor.La final adaugam nuca maruntita.

Ungem blatul cu crema.

Punem ciocolata bucatele intr-o craticioara,adaugam frisca lichida si amestecam pana se topeste.La final,incorporam esenta de cafea si uleiul si omogenizam bine.

Turnam glazura peste crema si dam la rece cateva ore inainte de a taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cofeinizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea, visine si bezea